GEANNULEERD: Daguitstap naar het Africamuseum (Tervuren) en het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn incl. wijnproeverij (Wezemaal).

Tijdens de voormiddag een begeleid bezoek aan het Africamuseum in Tervuren dat wereldwijd bekend staat als één van de mooiste en meest indrukwekkende Afrikamusea. 's Middags, na het bezoek aan het Africamuseum, een 3-gangen lunch in het restaurant van brouwerij Domus in Leuven, en nadien bezoek aan het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn in Wezemaal, incl. een kleine wijnproeverij.

Locatie

Tervuren 3080 Leuvensestg 113 Africamuseum

Dagschema:

8u: Vertrek met autocar vanuit Turnhout

9u30: Koffie met een stukje cake

10u30 - 12u15: Begeleid bezoek aan het Africamuseum in Tervuren
Je ontdekt zowel de unieke collecties van het museum als zijn bewogen geschiedenis. Een ervaren gids laat je kennismaken met diverse Centraal-Afrikaanse samenlevingen en koninkrijken en illustreert hun enorme erfenis met (kunst)historische objecten zoals maskers, beelden en gebruiksvoorwerpen. Ook de vele talen en unieke vormen van kennisoverdracht en communicatie uit deze regio komen uitgebreid aan bod. Daarnaast wordt ook de koloniale periode verkend en sta je regelmatig stil bij werken en installaties van hedendaagse Afrikaanse kunstenaars die in dialoog treden met het koloniaal verleden.

12u30 - 14u15: 3-gangenlunch in het restaurant van brouwerij Domus in Leuven (excl. dranken)

14u30 - 18u: Vertrek naar het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn in Wezemaal.
Rondleiding in het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn. Nadien een film ‘Hagelandse wijn’ of sfeervolle multimediavoorstelling 'Het Hageland'. Tenslotte een wijndegustatie van vijf Hagelandse wijnen in een sfeervolle wijnkelder.

18u15: Vertrek terug naar Turnhout

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
69.00

Leden van de Gezinsbond betalen slechts 59 euro per persoon.

Inschrijven

Jammer genoeg moeten wij deze dagreis annuleren omwille van te weinig aantal inschrijvingen.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Wat jij kan? Gezinnen worden er beter van!

Vrijwilligers van de Gezinsbond zetten zich met veel talent, plezier en goesting in voor gezinnen. Wil jij ook graag de handen uit de mouwen steken, maar weet je niet goed hoe? Doe onze test en ontdek welk talent jij kan inzetten!

 

Meer activiteiten

Za Mei 21
Locatie

Turnhout

Di Mei 31
Locatie

Beerse

Wo Aug 24
Locatie

Geel