Nieuwsbrief van 2 februari 2021

Nieuwsbrief van 2 februari 2021

Geef jongeren erkenning en perspectief

Nu kinderen van 12 tot 18 jaar weer kunnen genieten van een hobby in openlucht, blijven jongeren wachten tot ook zij een kleine stap richting 'normaal' mogen zetten. Waarom is sociaal contact voor hen zo belangrijk en wat maakt hen extra kwetsbaar in deze crisis?

Lees meer over kwetsbaarheid en veerkracht van jongeren

 

Krokuskriebels: met je familie naar het museum!

Tijdens de krokusvakantie bieden maar liefst 102 musea samen 140 activiteiten aan voor baby’s, jonge kinderen én tieners tot 14 jaar. Van belevingsparcoursen tot creatieve ateliers. Geniet van een onvergetelijke familie-uitstap, 100% coronaproof. Als lid krijg je fikse kortingen op alle activiteiten. Reserveer snel een tijdslot!

Vind een activiteit op maat

Een bubbel vol liefde

Vier valentijn gezellig thuis met je gezinsbubbel: maak samen met de kinderen heerlijk geurende bruisballen en -hartjes, verpak de creaties als valentijnsgeschenk en verstop de allerliefste boodschap in de bruisbal zelf! Ontdek het aanbod knutselboxen van Kinderpartybox en shop met 10% spaarkorting.

Kies nu je verrassingsdoos

Hoe zit dat nu met de terugdraaiende teller?

Heb je de afgelopen jaren zonnepanelen laten installeren? Dan ben je niet de enige. En waarom ook niet? Je werkt mee aan een duurzamere energieproductie zonder er je broek aan te scheuren, dankzij de terugdraaiende teller. Maar nu trekt de rechtbank een streep door die regeling. Wat zijn de gevolgen voor jou?

Alle vragen op een rij

Ook als ouder kan je opkomen tegen pesten

In de week tegen pesten (5-12 februari) schakelen we, samen met het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, weer een versnelling hoger in de strijd tegen pesten. Daarin zijn sterke ouders sterke partners. Want hoe meer je als mama of papa weet over pesten, hoe sneller én beter het pesten kan worden aangepakt.

Lees er meer over op Goedgezind.be

  • Met Blue-bike heb je aan meer dan 65 trein-, tram- en busstations in heel België een blauwe deelfiets ter beschikking om de laatste kilometers tot je bestemming vlot, snel en comfortabel te overbruggen. Bestel je Blue-bikekaart nu als lid van de Gezinsbond met 50% korting.
     
  • Doe mee met de gezinsuitdagingen van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, en maak kans op een prijs! Deze maand stellen we twee uitdagingen voor: de knuffelturnchallenge (voor peuters en kleuters; nu beschikbaar) en de bubble battle (voor kinderen van 6 tot 12 jaar; vanaf 8 februari).
     
  • Er is een besmet kind op school of je moet zelf getest worden omdat je je ziek voelt. Moet je dan in quarantaine of in zelfisolatie? Wat is het verschil? En hoeveel betaal je voor al die testen? Tien vragen over quarantaine en wat het betekent voor jou en je kindwe zochten het voor je uit!

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.