Stoepkrijt-challenge van 29-03-2021 tot 30-04-2021. Doe mee & WIN!

Stoepkrijtchallenge

 

Actief met stoepkrijt. Daag jezelf, jouw gezin en jouw buren uit met een leuke beweegopdracht voor jouw deur. Teken een parcours of opdracht of laat een motiverende boodschap achter op je stoep.

Gezinssport Vlaanderen, AFYA en Gezinsbond lanceren de #stoepkrijtchallenge 

Geef je stoep een make-over met stoepkrijt. Schrijf een fijne boodschap voor je buren of teken een hinkel- of beweegparcours voor je deur en zet voorbijgangers in beweging!

Een ideale activiteit om de paasvakantie actief en creatief in te vullen. 

 

Inspiratie nodig?

Bekijk het voorbeeld van lesgeefster knuffelturnen, Lore Bollen. Zij maakte van haar stoep een leuk beweegparcours voor jong en oud. 

Ook op de website van AFYA, de jeugddienst van de Gezinsbond, vind je tal van leuke foto's en stoepkrijt-tips. Surf verder naar de website van AFYA.

Tip!

Weinig mogelijkheden voor de eigen deur? Ga op zoek naar een publieke plaats waar veel mensen passeren zoals een bibliotheek of gemeentehuis. Misschien vind je daar wel een leuk plekje!   

Lukt het jullie om voorbijgangers en wandelaars in beweging te krijgen?

 

Nog meer stoepkrijtactie!

Stoepkrijt biedt uiteraard nog heel wat mogelijkheden om samen te bewegen. 
Familie Fit geeft jullie haar top 5 van actieve stoepkrijt-activiteiten.

Onze nummer 5 - Grote poppen

Je kind legt zich op de rug op de stoep. Mama of papa tekent met het stoepkrijt helemaal rond het lichaam. Daarna wisselen! Mama of papa gaat liggen en jouw kind maakt de krijttekening. Kleur jullie eigen stoepkrijtfiguurtjes kleurrijk in. 

Nummer 4 - Hinkelen

Een spelletje uit ieders kindertijd!
Teken met stoepkrijt een hinkelbaan van 1 tot 10. Met een steentje of stokje gooi je eerst naar vak 1, je sprint (op 1 been, als je het wat moeilijker wilt maken) over vak 1 naar vak 2 tot 10 en terug. Is vak 1 gelukt? Dan volgt vak 2, 3, 4, ... Wie geraakt er tot aan vak 10?

Op plaats 3 - Dammen

Teken een groot dambord (10 op 10 vakjes) op de stoep of oprit. Als schijven kan je kartonnen borden gebruiken (die je zelf in 2 leuke kleuren kan schilderen!). Speel samen een reuzespelletje dammen!

Op nummer 2 - Schietschijf

Teken met stoepkrijt een schietschijf op de grond. De buitenste cirkel is 2 punten waard, de binnenste en kleinste cirkel is er 10 waard. Teken een lijn op de grond van waar er mag gegooid worden. Gooi met steentjes of stokjes naar de schietschijf. Wie haalt de meeste punten?

Met stip op nummer 1 - Parcours

Teken een parcours van stap"stenen" op de grond en maak er een 'reis rond de wereld' van. Wie geraakt er via de stoepkrijttekeningen aan de overkant?

 

Papa Janie en dochter Noor maakten er een 'Onder water wereld'-parcours van!

 

Krijt mee & win!

Heb je zelf een stoepkrijtparcours getekend of vond je er eentje op jouw wandeltocht waar jullie gezin aan meedeed? 

Bezorg er ons een leuk filmpje of originele foto van, via mail naar gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be of op sociale media met #familiefit @gezinssportvlaanderen.

Uit alle inzendingen kiezen we 3 winnaars die een outdoorspel winnen, geschonken door Idemasport

Deelnemen kan tot 30 april 2021, 23u59. De winnaars worden op 3 mei bekend gemaakt via onze website en persoonlijk mailbericht.

We kregen al enkele leuke inzendingen binnen van deelnemers van de #stoepkrijtchallenge. Stuur je eigen foto door naar gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be en maak kans op een leuke sportprijs!

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.